SEO/Søgemaskineoptimering

Hvad er SEO?

SEO er en engelsk forkortelse for Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskineoptimering. Som navnet afslører skal SEO hjælpe dig med at opnå en bedre placering på søgemaskiner som Google. Hvorfor er en god placering så vigtig, spørger du måske? Jo, ser du: Når jeg skal bruge et eller andet produkt og jeg ikke lige ved, hvor jeg skal købe det, så går jeg ind og søger på Google. Når jeg så får mit søgeresultat må jeg indrømme, at jeg bliver lidt doven og faktisk næsten hver gang vælger en af de første sider der dukker op. Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der har det på den måde og derfor er det rigtig vigtigt, hvis du har en hjemmeside eller en webshop, at din side har en god placering på Google og andre søgemaskiner. En god placering på Google giver flere besøgende, hvilket i sidste ende giver et øget salg.

Hvad består SEO af?

SEO består af flere ting, men kort fortalt handler det om godt tekstindhold på din hjemmeside. Hvis du skriver i et forståeligt sprog, er du godt på vej. Derudover er der selvfølgelig også nogle tekniske ting du skal have på plads. Her kommer begreber som metatitles, metadescriptions og metatags ind i billedet. For at lave nogle gode tekster og metatags er det vigtigt at kende sin målgruppe og derfor anbefaler jeg altid at man starter med at lave en søgeordsanalyse. En søgeordsanalyse skal klargøre hvilke ord kunderne rent faktisk søger på, når de har brug for dine produkter eller ydelser og hvilke ord der er stor eller lav konkurrence i at bruge på Google.
Derudover skelner man mellem onsite og offsite SEO. Det jeg lige har beskrevet med gode tekster og metatitles er onsite SEO. Altså er onsite SEO det som findes på hjemmesiden og offsite SEO er al den markedsføring der foregår uden for hjemmesiden. Offsite SEO består blandt andet af linkbuilding og strategisk brug af de sociale medier.

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

I forhold til SEO kan jeg hjælpe dig på flere måder. Jeg kan stå på sidelinjen og rådgive dig og din virksomhed bedst muligt. Udover at give rådgivning i SEO kan jeg også påtage mig det praktiske arbejde med den konkrete implementering, som vi sammen finder frem til. Sidst men ikke mindst har I mulighed for at booke en SEO-workshop eller et SEO-kursus hos mig. Et sådan SEO-kursus sammensætter jeg fra gang til gang, så det passer bedst muligt til dine behov. Jeg kan derfor ikke komme med en fast pris. Min vejledende timepris ligger på 750 kr. ekskl. moms, men jeg er selvfølgelig altid klar på at give dig en god pris.